onsdag 2 maj 2012

Ett "Cornelia-kort"

Jag är med i ett norsk forum, som är alldeles fullt av goa scrappande tjejer i alla åldrar. En av dem fyllde år nyligen och önskade sej ett "Cornelia-kort"! Jag kände mej lite hedrad och efter en del funderande över hur ett sånt kort kan se ut så knåpade jag ihop detta. Givetvis i brunt, som är min favoritfärg. Texten Vänner - solsken och kärlek! är perfekt vid många tillfällen.

Jag är lite extra förtjust i de här charmsen i form av metallringar med text. Finns några olika och här har jag valt Dream.Organzaband finns även det i butiken. Kostar nästan gratis, nämligen 1 kr(!!!) per meter.

Kortet blev tämligen tjockt, eftersom jag ville få med så mycket av mej själv som möjligt, det skulle ju vara ett "Cornelia-kort"! *S* Så när det hela var färdigt kunde jag konstatera att jag borde haft längre band och knutit ihop det, eller fixat nån annan sorts stängningsanordning. Kom på att jag fått ett gäng superstarka magneter av Anna-Lena, men kruxet var ju att jag redan klistrat fast alla papper och sånt... Men skam den som ger sej. Jag pillade helt sonika upp en liten bit på vänster sidan och monterade in en liten magnet under pappret...

 ... men på högersidan kom den ju att sitta nästan mitt på och så långt gick det inte att peta upp pappret utan att det gick sönder. Så jag konstruerade helt enkelt en extra dekoration att gömma magneten bakom. Eftersom den verkligen ÄR superstark så är det inga problem att det är både ett blad och ett hjärta ovanpå, den håller ändå ihop kortet fint!

Vänstersidan på kortet kan man vika ut och där har jag gjort små textlappar med födelsedags"barnets" intressen. Ett stämplat motiv och hennes namn och ålder utstansat med QK MaddieAnne.


Ingen kan väl ha missat att jag älskar de små apoteksburkarna?! Här gjorde jag en liten "hylla" att ställa fyra stycken på. Piller för Lycka, Vänskap, Glädje och Nytt Jobb tyckte jag passade den här gången. Till höger finns en ficka med en liten chokladkaka i och missa inte de små vita bandstumparna som sticker upp bakom burkarna (förklaring kommer nedan).

Så här ser hela kortet ut när man viker ut det.

Här är chokladkakan och en tag. Japp, just den tagen, vars små bandstumpar sticker upp bakom burkarna. Ett presentkort är hon ju värd, denna tjej...

 ... och när man vänder på det och ser vad det står så tror jag att hon blir väldigt glad!

 Att jag gjorde ett snyggare omslag till chokladen är väl inte konstigt. Den illgröna färgen matchar inte kortet i övrigt särskilt väl, eller hur?!På baksidan har jag använt min egen personliga stämpel och maskat in en del av motivet från kortets insida.

Sådärja. Ett kort som var så kul att göra att jag knappt kunde släppa taget om det förrän det var helt klart. Fast jag var tvungen att äta lite ibland, för det tog "en stund" att knåpa ihop det, det gjorde det.

Ha det riktigt bra!
//Cornelia

2 kommentarer:

  1. Detta var verkligen ett "Corneliakort", jättesnyggt och profsigt gjort! Har oxå skaffat mig några små burkar får se när jag vågar mig på att scrappa med dom oxå ;) Kram på dig

    SvaraRadera
  2. Heisann! Dette var et kjempeflott kort. Så mange detaljer.Flott var det! :)

    SvaraRadera