söndag 6 maj 2012

Att maska in en text i raggsockastämpeln

Idag tänkte jag visa er hur lätt det är att maska in en text i en personlig stämpel. Jag har naturligtvis valt "raggsockastämpeln", som numera har en leveranstid på bara en vecka! Passa på att beställa din egen personliga stämpel, du med! Du kommer inte att ångra dej, för man kan göra massor med snygga saker med den.

Börja med att göra ett stämpeltryck på det papper du vill använda. Sen brukar jag trycka av överflödig färg på ett skräppapper och använda det som mall, men...

... här har jag tagit ett vanligt skrivarpapper, som är så tunt att man ser igenom det. Lägg det på den personliga stämpeln och rita ut var mittenhålet ska vara. Klipp ut!  Som ni ser är detta en papperslapp som jag använder flitigt... den ligger alltid framme på mitt bord, för jag använder den på vartenda kort jag gör!

Placera lappen på stämpeln. Vill man vara extra noga kan man ju använda lite nonpermanent lim så glider den inte undan. Men med lite övning behövs inte det.

Just idag ville jag ha en text inuti min personliga stämpel och för att göra det enkelt för mej färglade jag helt enkelt texten istället för att dutta med stämpeldyna. Jag använder vattenbaserade tombowspennor (men det funkar säkert med ProMarkers, Copics och liknande också). Det fiffiga med vattenbaserad penna är att när du har färglagt hela texten ANDAS du lite på den och fuktar den på så sätt. Då blir trycket riktigt bra!

Stämpla nu i ditt urklippta hål...

... och vips! har du en snygg dekoration att sätta på baksidan av ditt kort!

Jag gör ofta som på bilden, använder ett par lager av de papper som finns med på kortets framsida. Det ger en snygg helhelt, tycker jag.

Vill du istället för en text ha ett motiv i mitten på din stämpel gör du likadant, fast då är det ju ännu enklare. Bara att lägga på lappen med hålet på den uppstämplade personliga stämpeln, färga in motivstämpeln och stämpla!

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset
    Det måste ju testas
    Kram

    SvaraRadera
  2. Klart detta skall testas under eftermiddagens pysselstund, måste bara piggna till efter nattens jobb ;) Kram

    SvaraRadera