lördag 10 december 2011

Tilläggstext till Julfredag nr 5

Igår satsade vi på inspirerande bilder och idag kommer förklarande text till våra alster.


 Isadorys vackra ljus är av den rejäla sorten. Lägg märke till att det är stort nog för tre vekar= mycket yta att jobba med. Så här säger hon själv:
Jag har först tejpat fast servetter på vanlig A4 papper och skrivit ut bilderna på hundarna på servetterna, sedan har jag värmt fast dem på ljusen. Gäller att vara försiktig så man inte värmer för mycket och det är himla svårt att avgöra tycker jag. Det fick även bli en blomma på var sida och tomtestämpeln på ena sidan.

 "Tillverkad i tomteverkstaden" är så himla charmig att sätta på just våra egenhändigt ihopknåpade julklappar. Här har tomten piffats till inför julen med glitterlim på mössan.
 Bild på hunden har Isadory som sagt skrivit ut på servetten i skrivaren.
Så himla fin julros! Organzaband och halvpärlorna är från ROX Stamps. Lite svårt att återge de röda nyanserna på fotot.

Har ni funderingar kring hur Isadory gör sina tändsticksaskar, hör av er med en kommentar :-)
Stämpel, halvpärlor och organzaband finns i shopen.

Nu ska jag visa hur jag fick till min anslagstavla. 

Utgångsmaterial: Ram stor nog att rymma tre foton, mönsterpapper, griffeltavelhjärta från Plantagen, almanacka "Classic" från ROX Stamps (här redan tillskuren och klar för användning).

Eftersom jag bara hade ett av dessa mönsterpapper fick det bli skarvande. Hade jag haft två likadana mönsterpapper, så hade jag fått de båda bitarna att passa ihop på samma sätt som tapeter- med mönsterpassning. Nu försökte jag få ringarna hela åtminstone, även om de inte direkt matchar i färg och symbol. Längst ner blev det dock ett litet fält utan papper. Band fick hjälpa till att täcka.

Nu är tre band på plats. Underst två svarta organzaband och överst det fina röda bandet. Båda sorter finns i shopen :-)

Här är det sista pappersfria området täckt. Min favorittext "Att vara stark.." hade en självklar plats här!

Dags att få almanackan på plats. Jag har sagt det förr och säger det igen: Ska du köpa en håltagare/öljettsättare som du verkligen kan ha nytta av, så välj en Crop-a-dile Big Bite! Utan problem gjorde den hål i fotoramens masonitskiva.

En påsnit/brad med lite längre, rejälare vingar på, satte jag med en vinge på vardera sida av denna handdukshållare fyndad i 10 kr-låda på Coop.

Påsnitens vingar träddes sedan in i hålet och fästes med utfällda vingar på baksidan. Sitter stabilt och bra.

För att hjälpa till att stötta griffeltavelhjärtat limmade jag fast första bästa skräp jag fick tag i som kunde fungera som distansklossar.

Hjärtat är lite för stor för att passa in inuti ramen. Den vilar på ramens kanter, vilket gjorde att jag behövde föregående bilds distansklossar för att stötta hjärtat på mitten. Det röda bandet fick ta plats i hjärtat också och limmades fast på baksidan.

Almanackan skrevs ut på 4cc-papper. De är tjockare än vanliga skrivarpapper och har en väldigt slät yta, vilket ger fina utskrifter. Ritpapper kan också vara perfekt, baksidan på mönsterpapper (kanske rensa bland de man gillar mindre) funkar också utmärkt.

Nu har jag en anslagstavla med lättutbytbara kalenderblad, samt skrivyta på griffeltavlan.

Anna-Lena har gjort tre fina almanackor som finns till försäljning i butiken HÄR.


Glad lördag!
Nina/NHL 

1 kommentar: