fredag 25 mars 2011

Flerfärgade texter och motiv

Hej på er,
häromdagen tog jag fram lite stämpeldynor, distresser, svampar mm och började experimentera på olika stämplar. I bland känns det trist med bara en färg så därför testade jag lite.

Jag började att endast använda olika stämpeldynor men märkte snabbt att dynorna blev fula då jag blandade färgen rätt mycket.Då övergick jag till att stämpla vissa delar med en färg och sedan använda distresser på övriga ställen på stämpeln. Jag använde en svamp för att kunna dutta på rätt plats.

Så här blev min första bild, vissa delar av stämpelmotivet är svagt men jag vill mest visa hur fint det är med flera färger. Denna stämpel är just nu på Nice price!


Jag fortsatte experimentera och tog stämpeln "ta dig tid att göra ingenting"
Jag stämplade den texten i gult på hela pappret, lite slarvigt och inte fullt av stämpelfärg varje gång. Sedan stämplade jag den i svart över den andra texten. Jag täckte för halva stämpeln med ett papper och började trycka blommor i gul stämpelfärg som en ram runt. Sedan tog jag en orangefärgad distress och tog ett till varv runt med den färgen. Tillslut tog jag distressdynan och drog den runt alla kanter.


På dessa tags tryckte jag först från en distresserdyna på stämpeln, sedan tog jag en stämpeldyna jag har som har tre färger på sig, guld silver och brons. Tryckte lite slarvigt så det skulle bli lite blandad färg. Över båda lite gul distress till sist. Runt om tagsen tog jag slarvigt med distressdynan rakt på tagen.

Här har jag tryckt delar av stämpeln med en stämpelfärg, lagt en annan stämpeldyna på högkant och tryckt där jag önskar färg. Blir snyggt med blandade färgen tycker jag.

Ha nu en trevlig fredag,
Stephi

4 kommentarer:

 1. Men guuuuuuu vilket bra inlägg!
  Det gav mig en kick!

  SvaraRadera
 2. Va häftigt! Kul idé! =)

  SvaraRadera
 3. Kul att experimentera med färger så där! Det blev väldigt effektfull och snyggt! Jag kanske borde prova jag med!

  SvaraRadera