fredag 2 september 2011

Blompinne nr 2

Idag fortsätter vi blompinnetillverkandet med en "Blomblompinne".
Missade ni den första blompinnen finns den HÄR.

1. Knåda en bit Cernit- eller Fimolera mjuk, rulla till en boll och forma en topp, så bollen istället blir konformad. Platta sedan ut konen. 
2. Välj en stämpel lämplig att göra mönster med. Själv valde jag en stämpel från ROX Stamps som ger ett lite diffust tryck (vilket den inte gör på papper). Den kommer från stämpelarket "Vår!".
3. Stämpla! Jag tycker att det är lättare att trycka dit stämpeln direkt med handen och trycka efter med fingrarna. Eftersom leran inte är helt jämntjock ens när man använt kavel, så blir det svårare att få till ett tryck över hela ytan med acrylblock. Känslan sitter i fingrarna :-) 
Jag stämplade några gånger just för att få det här mer diffusa trycket. 


4. Rulla leran runt fingret med mönstrade sidan utåt. Breda sidan ner så en liten strut formas. Se till att lämna ett litet hål i strutens botten.


5. Ta en grillpinne eller blompinne. På toppen rullar du fast en smal tillplattad remsa med guldfärgad lera, gul, eller annan nyans du gillar. Knåda liksom fast den på pinnen, stäng alla öppningar och släta till skåror med fingrarna. 
6. Trä i pinnen i din blomstrut, se bild. Nyp igen hålet nertill så att den vita blomman fäster ihop bra med pinne och pistill.
7. Forma till blomman upptill genom att trycka in kanterna lite grann så att struten blir formad som en Kalla.
ROX Stamps säljer mini-callor att scrappa/pyssla med, så kika in på dem för mer inspiration gällande utformningen.
8. Grädda i ugnen enligt instruktioner på din förpackning.Ja, även denna gräddade jag för länge i ugnen, så istället för ljuvligt vit blev den att se ut som skinnet på en julskinka. Nåja, kan väl vara inspirerande ändå :-D och verkligheten är alltid bättre.

Så, nu blir det inte mer lera denna vecka! 
Är ni mer lersugna så blir det på onsdag. Tror jag ska hitta på något med Elin då:
Så gör som hon och knalla iväg och handla lite lera :-D

Ha en riktigt skön helg!
Nina/NHL

2 kommentarer: