onsdag 19 november 2014

Lite information ang våra personliga stämplar.

 
 
Här ska jag försöka klargöra lite runt våra personliga stämplar.
 
Vi har en hel uppsjö av olika motiv av personliga stämplar, med olika typsnitt och med olika "krumelurer" allt för att täcka så många som möjliga  önskemål.
 
Du kan välja om du vill ha din stämpel antingen i gummi eller i något som heter photopolymer. Väljer du gummi är det lite längre leveranstid. Vi tar emot beställningar hela månaden och skickar iväg till tillverkning runt den 30:e i varje månad. Skulle vi inte få ihop till en hel plåt kan det hända att du får vänta ytterligare. T ex i semester och julmånader kan leveranstiden vara längre. Väljer du däremot photopolymer som är en slags plast/Silicon har du din personliga stämpel på ca en vecka.
 
Skillnaden mellan gummi och photopolymer...gummistämplen är betydligt hållbarare och tål en tuffare hantering, medans photopolymer kan vara känslig och man måste behandla den varsamt!
 
Många klistrar upp sin stämpel på kloss, eller väljer att köpa ett fint träskaft som finns under menyn stämpelmontering. Andra använder sig av ez mount. Ez-mount är en produkt som har en sida som är väldigt klistrig och en annan som är mer gummiaktig. Man fäster sin stämpel med den flata sidan mot det klistriga, klipper sedan rent runt om och drar av skyddspappret. För att sedan kunna använda stämpeln behöver man ett akrylblock. Man trycker fast stämplen med den ickeklistriga sidan på akrylblocket och kan därefter börja stämpla. Det finns också en produkt på marknaden som heter Tackn peal. Det är en tunn självhäftande plast som man sätter på sitt akrylblock, då behöver man inte ez mount. Men för dig som inte är varken kortmakare eller scrappare så rekommenderar vi att du köper ett skaft till din stämpel- alternativt att du får sågat till en träkloss i lämplig storlek..
 
Stämplarna har alltså ingen färg när de kommer levererade till dig. Det finns en uppsjö av olika stämpeldynor att köpa i handeln både i form och färg. Vi har 2 färger i butiken, svart och brun vattenfast dyna.
 
Vi får ofta frågan om vi kan göra andra stämplar. Tex om man har en egen logo, eller egen figur som man vill ha på sin stämpel. Svaret är delvis Ja och delvis Nej!.. Ja: om du har din figur digitaliserad gjord t ex i illustrator eller Corel draw. Figuren får enbart innehålla 100% svart och 100% vitt. Självklart kan man om man bara vill ha en liten text (utan figur) också rådfråga oss om det är möjligt och vad priset blir.
  
Man kan välja om man vill vänta in sin stämpel om man beställer andra saker i shopen, eller kan man få levererat sina andra produkter först och att stämpeln skickas när den kommit till vårt lager. Väljer man det sistnämnda så tar vi ut en liten avgift för det dubbla portot.
 
På vissa stämplar står det angivet hur många tecken som får plats i stämpeln. Detta är en ack så viktig bit att tänka på. Blir du osäker så kontakta oss, jag kan göra förslag så att du ser hur det ser ut innan du beställer!
 
Hur sköter jag min stämpel? Man ska vara oerhört försiktig när man rengör sin stämpel. Själv stämplar jag ut färgen på en bit papper tills jag inte har mer färg kvar. Om du väljer annat sätt så  måste du använda milda medel och hantera den mycket varsamt. Tänk på att det är små små detaljer i din stämpel som lätt bryts av om du gnuggar den för hårt. Detta gäller främst photopolymer. Gummistämplen kan du hantera tuffare och med tuffare medel. 
 
Jag vet inte om jag täkt all väsentlig information, har du fler frågor så maila mig på anna-lena@roxmedia.se eller ring mig kontorstid 0435441111.
 
 
//Anna-Lena
 
 
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar