onsdag 23 mars 2016

Embossing folders förvaring

 
 
I helgen var jag på träff! tro det eller ej, inte som arrangör utan bara som jag - Anna-Lena. Det kändes väldigt lyxigt att kunna åka iväg en hel helg och bara frossa i att skapa. Bland annat så bjöds vi på en make and take där man gjorde en liten förvaring till embossing folders. Jag har gjort om den lite i måtten - för att passa mig lite bättre och jag har gjort en liten steg för steg instruktion. Håll tillgodo.
Tack till Gun med personal på scrapwebb för en väl genomförd träff! Det var mycket trevligt.

Skär till ett cardstock som är 12" x 7,5". Biga på långsidan 0,5", 5", 7" och slutligen 11,5". Vänd och biga vid 2". I exemplet har jag använt kvistkartong >>.

 
 
Vänd tillbaka ditt ark. Gör en markering i ovankant på 3 3/4" samt en markering på kortsidan vid 3"

Klipp/skär rakt in vid 3" och sedan diagonalt upp till 3 3/4". På motsvarande sida blir det 8 1/4" ner till 3"

Klipp därefter flikar enligt bild - både på långsida och kortsida.
 
 
Skär till en liten bit som är 5"x 2" och biga på 2,5"
 
 
Dags att montera ihop den lilla förvaringen! Vik alla "flärpar" - det ger sig själv. Använd gärna falsben och dra över dina vikningar så att de blir riktigt fina. Jag sätter lim och limmar samman förvaringen.
 
 
 
Slutligen sätter du lim på ena sidan av den lilla biten. Sätter den på insidan av förvaringen - sätter därefter lim även på de små "flärparna" och viker över och trycker fast.
 
 
Dags att börja dekorera. I detta exemplet valde jag att distressa alla kanter med vintage photo.
 
 
Jag skar därefter till bitar som var något mindre än sidorna. I detta fallet blev det 4 1/4" x 5 1/4.  Markerade vid 3" och vid 3 1/4 och skar av. 2 stycken ska du skära till. Om du använder dig av mönsterpapper eller tänker använda embossing foldrar - så tänk på att de måste göras spegelvända.
 
 
Jag väljer att embossa mina bitar. Jag använde embossing foldern med urtavlor. Du hittar den i butiken här >> och därefter så använde jag distress vintage photo för att få fram mönstret lite mer. Du hittar den här >> 
 
Bara till att klista fast!
 
 
Skär till en liten bit till fronten 1 3/4" x 2 1/4"och en bit till ryggen 1 3/4 x 5 1/4. Embossa och distressa och limma fast.
 
För att dekorera förvaringen använde jag mig av boxdekorationer >> som jag böjde till.
 
 
 
En liten "lapp" fick också pryda ryggen. Skriven med vit Gello Roll
 
 
Slutligen limmad jag på lite snygga boxfötter! Du hittar dem här >>>
 
 
Voila!
 

 

4 kommentarer:

 1. en klar fördel om måtten stämmer,
  den lilla flärpen som viks över
  ska vara 5 1/4 x 2 " vikes på mitten

  SvaraRadera
 2. Trist med spydiga kommentarer. Jag har gjort den 5"x2 " och bigat på mitten och det funkade alldeles utmärkt. Att man sedan måste vara anonym gör det ännu tristare. Jag gör mitt bästa för att inspirera och delar med mig i bloggen och behöver verkligen inte sådana här kommentarer. Tack.

  SvaraRadera
 3. Hej jag heter Barbro och jag provade att göra efter beskrivningen, och den stämmer inte. Måttet på den lilla biten enl din beskrivning är 5x2,5" men ryggen är 2" då kan den inte vara 2,5 på andra ändan.
  ps jag kan bara kommentera anonymt, det kanska den andra också bara kan. det var nog inte menat spydigt utan i all välmening så att man inte slösar papper :)

  SvaraRadera
 4. Supersnygg! Testade göra en och måtten stämde perfekt! Tack för ett mycket inspirerande projekt! Hälsn Sandra

  SvaraRadera