lördag 31 oktober 2015

Brevlåda till julkorten byggd i wellkartong!Min drivkraft, (olja, diesel, bensin - kalla det vad du vill)  är att inspirera och därför delar jag några av mina lektioner och designer gratis med dig. Jag lägger ner väldigt mycket tid, kraft och kärlek på mina lektioner. Om/när du gör något efter mina lektioner och visar bilder på ditt alster oavsett i vilket socialt media, skulle jag vilja be dig om en sak i  utbyte: att du länkar till min blogg/butik och anger att det är gjort efter ett en tutorial skriven och fotograferad av mig. www.roxstamps.blogspot.com, eller till min butik www.roxstamps.se

Dessa lektioner får ej användas i kommersiellt syfte. Du kan alltså inte göra en kurs och lära ut detta och ta betalt. eller sälja denna lektion.

I min webbshop finns allt  material och tillbehör som du behöver för att skapa mina gratislektioner. Dels som kit men även att du kan köpa material för sig.

Allt material,  foto och text är copyrightskyddat.


För att underlätta så har jag plockat samman ett materialkit som du kan köpa här>>>.

Kitet innehåller:
Wellpappkartong
Kvistkartong
4 st hörn
4 st albumshörn
1 flaska lim
1 metalldekoration hjärta
1 meter brunt band.


Jag rekommenderar er starkt att använda limmet som jag har i min butik. Jag har provat en massa olika sorter, men detta limmet jag har nu är outstanding! Du hittar det här >>>. Såvida du inte köper kitet som så är viktigt är ju att du har wellkartong i rätt tjocklek. Mät noga! Det är viktigt.

För att klara kursen behöver du dessutom:

Big shot eller liknande maskin.
Embossingfoldrar (vi har ett antal att välja mellan i butiken! kika här -->)
Stållinjal
Kniv
Distressdyna
Distressverktyg.

Okej! då kör vi igång! Vi börjar med att skära till alla bitar vi behöver.

Som alltid börjar vi med grunden/botten: Skär en rektangel som är 17 x 8 cm

Därefter skär vi till ett bakstycke som är 20 x 17 cm.


Ett framstycke som är 17 x 16 cm

Vi skär till våra sidor: Här måste du mäta noggrant. Eftersom vår wellkartong i detta fallet är 4 mm tjock måste du räkna av 8 mm. Vår botten som sidorna ska klistras på är 8 cm. Vi räknar av 8 mm och bredden ska således bli 7,2 cm och 20 cm hög. Gör en liten markering vid 16 cm och snedskär. Du ska skära ut 2 st sidor.Det sista vi skär till är locket, 20 x 12 cmDags att börja limma!. Lägg flödigt med lim PÅ ena långsidan av bottenplattan.


Tryck fast bakstycket. Var noga att det kommer kant i kant! Håll några sekunder så att limmet får en chans att sätta sig!Lägg en sträng med lim längs andra långsidan och tryck fast framstycket.


Åter igen. Var noga att det kommer kant i kant. Sedan är det dags för våra kortsidor som vi snedskurit tidigare. Jag brukar ta lim på bottenplattans kortsida och därefter lim på biten som vi ska trycka fast. När detta är gjort ska det se ut så här:


Limma fast båda kortsidorna.


Skär till en remsa av kvistpappret som är 16 x 2,5 cm.


Vik på mitten på längden.Denna remsa får agera gångjärn. Sätt lim på halva upp till vikningen och klistra fast på insidan av din brevlåda. Ta lim på andra halvan och tryck fast locket. Var noga med att få locket på mitten av brevlådan.  På bilden nedan ser du hur jag menar.


Jag låter sedan brevlådan torka ordentligt innan jag fortsätter. När den känns torr och stabil tar jag fram min distressdyna och distressverktyg. Jag distressar alla kanter.


Nu ska vi börja klä lådan. Jag skär till av kvistpappret och embossar med någon trevlig emobossing folder. Den jag använt här är den här:Därefter distressar jag den. Jag har använt Vintage Photo som färg. Det är nu omöjligt att ge dig några mått eftersom allt beror på hur stor embossing folder du använder. Jag försökte att få mina skarvar på mitten. För skarvar blir det. Hur du än bär dig åt. Jag klär hela brevlådan. Jag skär mina bitar en liten bit mindre så att de släpper en bit från kanten. Sedan är det ju bara hörn och band, möjligen någon stämpel som gör det hela klart.

Stämplen som jag använt är denna:

Du hittar den här -->

Lycka till
önskar
Anna-Lena
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar